Der findes mange forskellige behandlinger og de fleste, får vi nok aldrig brug for. Dog opdager man nogle gange nogle behandlinger som man ikke vidste fandtes. Disse behandlinger kan være til hjælp for både dig og dine omgivelser. Her får du mere viden om hvilke behandlinger du måske har brug for, til at hjælpe dig i hverdagen. I denne guide kommer vi ind på normale problemer så som rygsmerter som mange døjer med i løbet af natten. Dertil kommer vi ind på snorken som mange dansker døjer med. Til sidst kommer vi ind på stress, som er et så stort problem hos danskerne, derfor mange mener det er et samfundsproblem.

Rigtig god læselyst om behandlinger du måske har gavn af.

 

 

 

Kom af med dine Rygsmerter

Mange mennesker oplever problemer med ryggen. Det kan komme af at de sidder forkert på arbejdspladsen, at de ligger forkert i sengen eller at de bare har en dårlig holdning i ryggen. Der er mange måder at få undersøgt om det er noget du kan få behandling for. Du kan altid starte med at kontakte din egen læge, for at få mere viden om problemet. Der er mange hvis problem med ryggen, ligger i lænden. Hvis problemet ligger i lænden eller et andet sted i ryggen, så bliver du højst sandsynligt sendt til en fysioterapeut. Som kan give dig en behandling som afhjælper dig med dine rygsmerter. Det kan godt tage mange sessioner, dog vil det være en forløsning for dig at blive af med dine smerter. Dermed gå uden rygproblemer eller smerter.

 

Slip af med snorken

Omkring hver fjerde af hver dansker snorker. Det svarer til cirka 1,3 millioner dansker har støjende vejrtrækning. Derfor er der stor sandsynlighed for at du eller en du kender snorker. Der er flere tips til at lade være med at snorke om natten. En af dem er at lægge den snorkende person, på siden når de snorker. Det skyldes at snorken er vejrtrækningsproblemer for vedkommende. Ved at lægge personen på siden åbnes der i højere grad op for luftvejene, hvilket afhjælper på personens snorken.

Hvis personen snorker så meget at det er et problem for vedkommende selv eller for vedkommendes omgivelser kan det være en god idé at få gjort noget permanent ved dette problem. Her kan man som snorker, gå til klinikker der hovedsageligt arbejder med behandlinger af luftvejene. Disse klinikker kan give dig en indsigt i hvilken behandling der passer personligt til dig. Derfor er det godt at få en behandling af snorken, så man får løst dette problem.

 

Bliv hjulpet af med stress

Mange danskere oplever stress i hverdagen. Vi har alle sammen stress i vores krop. Stressen bliver udløst når vi e ri pressede situationer, så vi lige kan give det sidste. Det er når stressen ophober sig i vores system at det bliver farligt, og vi oplever at personer går ned med stress.

Det første trin i fasen er ”tempereret”. I den tempererede fase er personen motiveret, og har højt fagligt arrangement. Denne fase er kendetegnet, ved at kravene bliver opfyldt og personens ressourcer er balanceret.

 

Nummer to fase er ”opvarmet”. Her er der begyndende stresssymptomer, det vil sige her går alt ting lidt hurtigere, du spiser hurtigere. Denne fase er kendetegnet med begyndende pres og stress.

Den tredje fase er den ”overophedet fase”, her tror du ikke så meget på dine egne evner mere. Du oplever her stresssymptomer som søvnbesvær, hovedpine og mavepine.

I den fjerde fase bliver du ”Nedsmeltet” hvilket resulterer i, at du er trist. Du har højt fravær og du har alvorlige stresssymptomer som både fysisk og psykisk.  Du er her ved at gå helt ned med stress efter et langvarigt pres.

Det sidste trin på trappen bliver kaldt for ”Udbrændt”, her er du hel flad og udbrændt, og du bliver typisk sygemeldt i en længere periode. På dette trin har du stress. Der er flere professionelle behandlinger af stress. Det er derfor godt at gå til metakognitiv terapi mod stress inden det går rigtig galt.

 

Tak for at du læste med. Jeg håber du lærte mere om hvilken behandlinger du måske har brug for.