topmadras test

Klager du tit over dårlig og urolig nattesøvn eller ømhed i kroppen? Så er det med stor sandsynlighed, fordi du ligger forkert om natten. Det er nemlig altafgørende at have en seng, der tilpasser sig kroppen og yder optimal trykaflastning for at minimere smerte og ømhed i ryg, skuldre og hofter, som er særligt udsatte punkter.

Hvis du ikke har en madras, der giver den optimale støtte og komfort, kan du med fordel overveje en topmadras. Ved at investere i en god topmadras kan du give din gamle seng nyt liv og opleve, at kvaliteten af din søvn stiger. For at få det optimale ud af en topmadras er det dog vigtigt at vælge en, der passer til dine individuelle behov.

topmadras test

Pris og kvalitet følges ad

Topmadrasser findes i et væld af udgaver med varierende materiale, tykkelse, fasthed m.m., men overordnet set findes der 3 typer af topmadrasser. Den billigste løsning er en topmadras af kold- eller purskum. Dette er en klassisk skummadras, der giver begrænset støtte og komfort og er til dig, som mest af alt ønsker at beskytte din seng. Hvis du derimod har behov for mere støtte og komfort, kan du med fordel kigge på en topmadras i memory-skum. De former sig efter kroppens tryk, hvilket giver aflastning på de områder af kroppen med størst vægt.

Udover at yde ergonomisk korrekt støtte og aflastning føles topmadrasserne virkelig bløde og komfortable. Dog kan det være svært at komme af med varmen med en skummadras, så hvis du ønsker at sove køligere, bør du overveje en topmadras af latex. Latex er et naturprodukt, som deler mange egenskaber med memory-skum. Topmadrasser af latex har højere densitet og dermed en fastere følelse, hvilket sikrer optimal støtte på tværs af alle vægtklasser.

Topmadras – en god investering for dig og din madras

Selvom det kan virke en smule dyrt at investere i en rigtig god topmadras, så er det faktisk en fordelagtig investering. Når du køber en topmadras af god kvalitet frem for en ny seng, får du mere for pengene, samtid med at din seng holder længere. Topmadrasser mindsker nemlig graden af slitage, som ellers ville blive påført din seng. Derudover giver det også et mere hygiejnisk sovemiljø, da topmadrasser kan vaskes og vendes, hvilket er til gavn for alle men især allergikere.

Hvis du er interesseret i at finde flere informationer om topmadrasser, kan du se nærmere på denne topmadras test.