Vi er kommet et stykke ind i den første forårsmåned, og det er derfor tid til at gøre din bolig klar til foråret. Forårsmånederne er et perfekt tidspunkt til at give dig i kaste med forskellige boligprojekter, som du kan læse mere om i denne artikel, hvor du kan læse mere om hvilke projekter der er gode til forårsmånederne.

 

Gør haven klar til foråret

Det første, som du skal gøre I løbet af foråret, er at gøre haven klar til den kommende tid, hvor vi begynder at bruge mere og mere tid udendørs. At gøre haven klar til foråret handler om flere forskellige ting.

Først og fremmest gælder det om at skabe en have, hvor du har lyst til at bruge meget tid. Det kan du gøre på mange forskellige måder. Det kan fx være du gerne vil have et sted i haven, hvor du kan sidde og fordybe dig i en god bog, imens du nyder den friske luft. Det kan du gøre ved at sætte havemøbler gode steder i haven. Om foråret, hvor det stadig er lidt koldt, gælder det om at have et varmt tæppe og eventuelt en varmelampe, for at skabe et godt sted, hvor du kan slappe af.

Hvis du har børn, gælder det ligeledes om at skabe en have, hvor de kan bruge meget tid. Her handler det om at skabe godt legemuligheder ved fx at lave en lille legeplads. Du kan kigge hos nogle legepladsfirmaer for at se hvilke legeredskaber, der kunne være gode at have i din have.

 

Indendørs boligprojekter

I starten af foråret, er det en god idé at få styr på forskellige indendørs byggeprojekter. Da vi stadig er i staten af foråret, er det bedst at starte med de byggeprojekter, som primært foregår indendørs, da temperaturerne stadig ikke er høje nok til de større byggeprojekter, hvor meget af arbejdet foregår udenfor.

Gode boligprojekter til starten af foråret kan derfor være at få lagt nyt gulv eller indendørs pudsearbejde. Du kan også bruge foråret på at opdatere indretningen i din bolig med ny dekoration eller andet.

Starten er foråret er også et perfekt tidspunkt til fx at friske boligen op med lidt ny maling, så boligen får en god forårsstemning. Malearbejde er perfekt til starten af foråret, da det foregår indendørs og bidrager til at din bolig bliver forårsklar.

 

Begynd planlægning af projekter senere i foråret

Når vi kommer tættere på sommeren, begynder mange at lave flere udendørs byggeprojekter, da udendørs byggeprojekter egner sig bedre til, når vejret bliver mere stabilt.

Når det gælder udendørs byggeprojekter, er der meget, som du kan gå i gang med. Det kan fx være at tjekke op på tagets tilstand, skifte vinduer eller døre i boligen samt mange andre muligheder.

Hvis du har nogle byggeprojekter, som du gerne vil i gang med når sommeren kommer tættere på, er det en god idé at begynde planlægning af projekterne allerede nu, så du ved hvornår byggeriet skal i gang.

Du kan med fordel planlægge hvornår du vil starte byggeprojektet samt undersøge hvor meget dit byggeprojekt vil komme til at koste, så du på forhånd har overblik over økonomien.

Hvis du fx skal i gang med et stort projekt hvor du skal rive dele af bygninger ned, kan du allerede nu tage kontakt til et nedrivningsfirma og lave en aftale og dermed finde ud hvornår det vil passe godt at starte nedrivningen.

På den måde kommer du også allerede lidt i gang med byggeprojektet og har god tid til at forberede, hvis du fx skal bo et andet sted under byggeprojektet.