Måske går du og drømmer om at få et nyt badeværelse, eller også står du i den situation, at børnene er flyttet hjemmefra, og huset trænger til en grundig renovering fra top til tå. Uanset hvilket renoveringsprojekt, du drømmer om, så behøver du ikke lade dig begrænse af din økonomi, da der findes en del råd, som du kan følge. Med denne guide kan du hurtigt blive klædt på til at tage de første skridt mod renoveringen af dit hus, og hvad du bør være opmærksom på i den forbindelse.

 

Håndværker eller gør-det-selv?

En af de første overvejelser, som du bør tage stilling til, er, om du foretrækker at gøre det selv eller at hyre en håndværker. Husk at være realistisk i forhold til dine egne evner og at visse arbejdsområder, fx vvs og el, kræver en autoriseret håndværker.

 

Husk de tre F’er

Før du går i gang med renoveringen af dit hus, så er det vigtigt at huske de tre F’er, som står for Formalia, Forsikring og Fagmand.

 

Formalia dækker over, at du husker at søge om tilladelse fra kommunen til dine renoveringsprojekter. Som regel behøver man ikke at søge om tilladelse, når det drejer sig om et nyt køkken eller badeværelse, men sørg altid for at være på forkant med reglerne, så du ikke får ballade med kommunen.

 

Forsikring betyder, at du bør tegne en forsikring, uanset om du står for det meste af renoveringen selv, eller hvis du har hyret en håndværker. Ofte er forsikring inkluderet i prisen hos håndværkere.

 

Derudover kan det være en god idé at få en fagmands vurdering på dit renoveringsprojekt. Det skader aldrig at få en andens mening indover, især hvis du selv står for renoveringen. I de fleste tilfælde kan du få et godt og uforpligtende tilbud, som du altid kan sige nej tak til, hvis du ikke er helt tilfreds med prisen.

Læg et budget

Når du skal renovere dit hus, er det en rigtig god ide at lægge et budget, så du kan holde styr på, hvor meget der skal bruges i forhold til materialer. Uforudsete udgifter opstår næsten altid i forbindelse med byggeprojekter, og det kan derfor være en god ide at lægge 15% af det samlede budget til, så du er på den sikre side. Hvis du ikke umiddelbart har råd, kan du altid låne pengene til det her: lån 200000 kr.