Er 2020 året hvor, at du gerne vil blive bedre, klogere og mere oplyst?

Det behøver ikke kun at være indenfor dit fag. Det kan sagtens være i forbindelse med dine hobbyer eller andet relevant såsom klima, bæredygtighed eller politik.

Det er in at være godt begavet.

Det er tiltrækkende at være klog – uden at være belærende.

Undersøgelser viser, at mennesker foretrækker partnere, som er kloge. en mindre procentdel bliver faktisk opstemt af det. Hvorvidt at man tænder på og føler sig tiltrukket af intelligens har intet at gøre med hvor intelligent, man selv er.

Ved du ikke helt hvad, at du gerne vil, så er der mange muligheder. Læs mere her om de forskellige uddannelsesformer.
Intelligens kan komme i mange forskellige varianter. Der findes faktisk hele ni forskellige former for intelligens.

Naturalistisk intelligens

Menneskers følsomhed over for den naturlige verden. Før i tiden var dette en af de vigtigste former for intelligens at besidde, da landbrug og jagt var en vigtig del af overlevelsen og da disse ting var afhængig af denne form for intelligens.

Musikalsk intelligens

Nogen mennesker er meget draget af det musikalske. De hører altså lyde og toner, som andre ikke nødvendigvis opfanger.

Logisk-matematisk intelligens

Dem som har denne form for intelligens kan ræsonnere sig til at vinde enhver debat, og har højst sandsynligt altid svaret, når der skal løses en ligning.

Eksistentiel intelligens

Vi har alle en ven, som er dybt filosofisk. En som tanker hvorfor, hvordan og hvad til alt. De stiller store spørgsmål og har dybe tanker. De kan godt virke meget spirituelle og åndelige, men i virkeligheden, så er de bare eksistentiel intelligente.

Interpersonel intelligens

Denne form for intelligens er den, som gør dig klog på mennesker generelt. Besidder du denne så har du evnen til at komme ud af det med stort set alle mennesker. Du har altså evnen til at kommunikere og fornemme stemningen imellem dig selv og andre mennesker.

Kropslig eller kinæstetisk intelligens

Dem som besidder denne form for intelligens formår stort set altid at bevæge sig yndefuldt. Om det så kommer til dans, sport eller noget helt tredje. De har sans for timing og koordination.

Sproglig intelligens

Sproglig intelligens er den form for intelligens som er mest udbredt blandt mennesker. Personer med denne færdighed har mulighed for at udpege meget komplekse betydninger i tekster i større eller mindre grad.

Intra-personlig intelligens

Er du intra-personlig intelligent, så besidder du evne til at forstå dig selv, dine tanker og dine følelser.

Du har en bredere forståelse af menneskets psyke, og har måske en tendens til at være lidt genert.

Rummelig intelligens

Menneskets evne til at rumme ting i tre dimensioner.

Mentale billeder, en dynamisk fantasi, billedmanipulation, kunstneriske- og grafiske færdigheder og et rummeligt ræsonnement. Disse mennesker er meget kreative. Denne form for intelligens er primært noget som vi ser ved det visuelle såsom billedhuggere, arkitekter, malere mm.

 

Er du altid på udkig efter mere at lære?

Er du en af dem, som bare suger til dig? Der findes mennesker, som er opsat på at lære og forstå alt det, som de kommer i nærheden af. Vil du gerne være lidt mere teknisk, så du kan være ham på kontoret, der lige kan fikse og hjælpe med de der irriterende småting, som ingen forstår? Klik her.

Generelt er passioneret personer tiltrækkende at ansætte fordi, at de er målrettet. Der er mange måder at udvikle sig på, og du virker mere selvsikker, og som en man har tillid til, hvis du er klog og godt begavet.