Når du kommer hjem fra en lang dag på kontoret, kan det være rigtig rart at have områder, hvor du kan være fuldstændig stressfri og bare nyde tilværelsen. Her kommer nogle ideer, du kan bruge for at blive stressfri i dit hjem.

Haven der skaber ro og idyl

Stress forekommer hos alle og en rigtig god meditationsmetode til at bekæmpe stress er, at være i haven og gøre den til et idyllisk område fyldt med gode farver og blomster, som skaber ro. Der kan dog være langt fra en have fyldt med ukrudt og højt græs til en fredfyldt have. For det kan hurtigt skabe mere stress end gavn, da det at kigge udover kan være en god grund til at gå ind i huset igen, og så sker der jo aldrig noget. Kom derfor i gang med haven, og start fra en ende af. Hos Svenningsen kan du finde lige de maskiner, du skal bruge til at få lavet din have. Og så er det ellers bare med at komme i gang.

Men hvordan indretter man en have, der skaber idyl og er stressfri. Det kommer faktisk virkelig an på, hvem du er som person. Er du en person, der elsker at gå med fingrene i bedene og gro nye ting og se dem vokse, så bør du få en masse kasser i haven med blomster, krydderurter osv. Det kan give dig utrolig meget ro på, når du går rundt og nusser med jorden.

Er du derimod typen, der ser det at rode med jord og blomster som værende flere ting på dagsordenen, og hverken ser glæde eller lyst til det, så bør du ikke anlægge din have sådan. Det vil bare give dig mere stress, at du måske ikke når at få nusset i haven. Noget du dog kan gøre, er at indrette den i zoner, hvor du lægger en stengang, som gør at du ikke skal slå græsset og bare kan nyde haven. Små områder, hvor du et sted har en lille dam med små fisk i, et andet sted er der en forhøjet græsbakke med nogle sten rundt omkring. Et tredje sted kan der stå en springvandfontæne, som giver en mediterende lyd.

Om du er den ene eller den anden type, er det en god ide at zoneinddele og der, hvor du har det bedste udsyn laver du dit afslapningspunkt, hvor du får lavet en plads, hvor du kan sidde og nye haven. Enten med en liggestol eller madras, hvor du i siden kan have bøger liggende og en holder til glas. Du kan også bygge en plads i jorden ved siden af, hvor du kan have kolde øl liggende. Har du børn, kan du anlægge en legeplads modsat udsigtspunktet, så du kan følge med, når dine unger leger.

Huset der får dig til at lægge alle hæmninger

Når du træder ind i huset, skal du få en følelse af at være hjemme. En følelse af at have fået fri og kunne lægge arbejdet væk bagerst i hovedet og fokusere på nærværet og tilstedeværelsen med dine børn eller kæreste. Det er derfor vigtigt, for at du forbliver glad, at dit hus er rent, når du kommer ind. Sørg derfor for at have nogle elegante opbevaringsmøbler, hvor du kan gemme de ting væk, som gør dit sind stresset. Når du kommer ind ad døren, er det derfor vigtigt, at du fra start af ser en ren indgang med sko pænt på en hylde eller gemt væk i et skoskab, og jakkerne bag døren eller i skabet. Når du kommer ind i stuen, bør du male i nogle afslappende farver og så minimalistisk indretning som muligt. Ved at der ikke er en masse du skal rydde op, tænker din hjerne automatisk på at få så meget afslapning, som muligt. For at få råd til alle dine drømme og lette tilværelse, kan du tage et sms lån, hvor du kan få udbetalt pengene 30 minutter efter de er bestilt.