Går du og overvejer om du skal ud og købe en ny bil eller om du skal lease den. Men hvad er fordele og ulemperne ved at vælge betalingsmetoderne. Vi giver dig her en oversigt over fordele og ulemper ved leasing og Køb.

Køb

Ved køb betaler du selv for bilen og det er dig der står som ejer af bilen.

Fordele

Fordele ved at købe bilen er, at du selv kan vælge udstyr i bilen, du skal ikke tænke på ekstrakørte kilometer. Du skal ikke aflevere bilen tilbage i samme stand, da du ikke skal aflevere bilen tilbage, medmindre du ikke længere har råd til den. Ved du at du skal bruge bilen i mere end et par år, så er det en fordel at købe bilen, da det hurtigt kan blive dyrere for dig at lease. Det er op til dig, hvem der må køre bilen, du skal ikke tænke på, om dit barn på 18 der lige har fået kørekort, må køre i bilen.

Ulemper

En ulempe ved at købe bilen er at du skal lægge en større udbetaling end ved en leasing. Du har ansvaret for service og vedligeholdelse. Du kan ikke regne med at få en god pris på bilen, hvis du vil sælge den igen. En købt bil er en langtidsinvestering, så hvis du vil have en ny bil efter 1-2 år, er det en god ide at lease i stedet for køb.

Leasing

Hvad er leasing egentlig lige? Leasing er en finansieringsmetode til køb af bil hvor du lejer en bil af en udbyder, som f.eks. kan være Nellemann Leasing. Hos Nellemann Leasing har du følgende leasingmetoder og det er splitleasing, flexleasing og erhvervsleasing. Så alt efter hvordan du skal bruge bilen, kan du vælge en af disse metoder til at finansiere din bil. Erhvervsleasing og splitleasing egner sig til dig, der skal bruge bilen til arbejdet.

Fordele

Men hvad er fordelene overordnet ved at lease din bil? Det er en god ide at lease din bil hvis du ikke kan forudsige dit behov for bilen i løbet af de næste par år. Hvis du har fået et nyt job eller der er mulighed for at der sker ændringer på hjemmefronten i forhold til børn. En fordel ved at lease er, at du er ikke bundet i mere end 11 måneder og kan komme ud af kontrakten med 1 måneds varsel. Så hvis din status ændrer sig om 1 år og du har brug for en anden måske større bil, så kan du vælge at opsige kontrakten. Der er gerne en lavere udbetaling, på en bil du leaser end på en du køber. Du kender udgifterne ved bilen hver måned i leasings perioden.  Du kan skifte bil, hvis du bare gerne vil afprøve om en type bil er noget for dig, også kan du aflevere den tilbage igen efter et år.

Ulemper

Ulemper ved at lease er at du skal efter det endte år og du ikke længere vil have bilen, aflevere bilen i samme stand som da du fik den. Det vil sige at kommer der en ridse eller bule, skal du betale for det. Er der en ung i familien, er det ikke sikkert at personen kan få lov til at bruge bilen. Hvis der er et alderskrav i kontrakten. Kører du flere kilometer end forventet, vil de blive beregnet som overkørte kilometer og det kan hurtigt blive dyrt. Der er heller ikke den samme forbrugerbeskyttelse, som hvis du køber bilen og du kan hurtigt ende med at få en dyrere aftale.

Vil du gerne vide mere om leasing og har du fået blod på tanden til at lease, så tag og læs mere på Nellemannleasing.dk

 

Skal du aflevere din leasede bil tilbage, så skal du sørge for at den er i samme stand, som da du modtog den og det kræver rengøringsmidler og de rengøringsmidler kan du få på Antalisccco.dk.