Ønsker du at låne penge via. en simpel ansøgningsproces og hurtig udbetaling med en forholdsvis kort tilbagebetalingsperiode? Så kan det være en fordel at optage et kviklån, da dette er låneform, der er kortsigtet og nem, hvormed man får sig et klart og struktureret overblik over, hvornår man vil være gældfri. Derved kan man også vide sig sikker på, hvad lånet vil komme til at koste fra start, hvormed man også lettere kan regne ud, om lånet er fordelagtigt i den givne situation. Man skal heller ikke stille sikkerhed i et kviklån, mens det ej heller er et krav, at man skal redegøre for, hvad de lånte penge skal benyttes til, hvorfor kviklånet også karakteriseres som et meget frit lån. Der er mange udbydere af kviklån på markedet, og det kan derfor være en udfordring at finde den rette udbyder, men det er muligt at finde det helt rigtige kviklån, hvis man gør sig nogle forskellige overvejelser.

Find en udbyder, der tilbyder det ønskede lånebeløb over en fornuftig tidshorisont

De forskellige udbydere af kviklån vil tilbyde forskellige lånebeløb, og dette kan variere meget fra udbyder til udbyder, hvorfor det kan være en fordel at være opmærksom på inden valg af udbyder. Nogle udbydere tilbyder lånebeløb i intervallet 5.000 kroner til 400.000 kroner, mens tilbagebetalingen kan strække sig over alt fra 12 måneder til 180 måneder, og dette skal naturligvis også ses i henhold til den rente, der fastlægges på lånet, og denne rente kunne være fra 8,99% til omtrent 26,81%. Dette er i henhold til lånebeløb, låneperiode og rente pr. år for en enkel udbyder, og nogle udbydere tilbyder lavere lånebeløb til samme eller mindre rente og en mindre tilbagebetalingsperiode. Der er herved mange forskellige typer af lån, og det kan herfor være en fordel at finde ud af, hvor mange penge man skal låne, og hvornår man har mulighed at betale lånet tilbage, således man finder det rette lånebeløb og en passende periode at låne over.

Vær opmærksom på regler og krav omkring forskellige kviklån

De kortfristede lån, som under et kaldes kviklån, er i forbindelse med årsskiftet til 2017 blevet underlagt nogle nye regelsæt, der skal sikre, at der ikke tages forhastede beslutninger og såkaldte impulskøb. Dette har man forsøgt at sørge for ved at indføre en obligatorisk betænkningspause på 48 timer fra et tilbud gives, til det skal accepteres eller afslås. Det er tilmed forbrugerens opgave at vende tilbage med et svar på et tilbud, da det er forbudt for låneudbyderen at kontakte forbrugeren for at følge op på et givet tilbud. Hernæst har forbrugeren også nogle forpligtelser, der lyder på, at man skal være fyldt mindst 18 år, mens man ligeledes skal kunne bekræfte sin identitet, have fast indtægt og ikke være en del af RKI-registreret – klik her for at se mere.