Sommeren er over os – og med den hører et lunt afbræk fra hverdagen. De fleste danskere bruger feriedagene til at slappe af og fyldes med oplevelser, der giver værdi.

Når hverdagen kan forekomme presset, agerer ferien det nødvendige åndehul, da du i ferien får lejlighed til at skifte bekymringer, planlægning og stress ud med givende samvær, underholdning og eftertanke. I denne artikel vil du inspireres til aktiviteter, der skaber minder så gode, at du stadig vil smile ved tanken om dem til jul.

 

Saml familien om spil

De lange lyse aftener om grillen kan bruges om et godt spil kort. Det taktiske, spændende og udfordrende element af et godt spil samler altid familien.

Med de nye platforme der over de sidste mange år er opstået på internettet, er det i dag muligt også at spille udfordrende og sjove spil online. Hyg med spil på computeren og oplev en lidt større spænding end rundt om havebordet. Når du og dine nærmeste spiller online, vil I også få muligheden for at vinde lidt større summer, end når I spiller backgammon med moster Grete.

Oplev naturen

Græsset står grønt, blomsterne vokser i grøften, og kornet står højt. Danmark er i flor. Det bliver ikke flottere uden for dine vinduer end lige nu. Minderne om dage ved stranden, i skoven og nær søerne, har potentiale til at holde dig varm selv i de koldeste vintermåneder.

Pak turtasken og kom ud og mærk landet, mens det er smukkest. Mange bruger feriedagene i de sydlige Europa, hvor der er garanti for varme, blåt vand samt solskin. Alligevel går dem, der bliver hjemme ikke glip af noget. Danmark er en sommerperle, der sagtens kan byde på naturoplevelser, der er på niveau med Italien.

Find kulturoplevelserne

Sommerlandskabet er fyldt med revyer, tivolier, kræmmermarkeder, festivaler, koncerter og cirkusser. Når de første sommerstråler rammer de danske tage, tager folk ud af deres vinterhi og ud i en årstid fyldt med kulturoplevelser.

Der opstår utallige aktiviteter overalt i landet henover sommeren – og der er med sikkerhed også noget, der vil sprede grin og skabe minder for dig og din familie.

Spis dig glad

Mad gør glad. De lette, hyggelige og grillede måltider hører årstiden til. Det bliver ikke rigtigt sommer, hvis ikke grillen har været tændt. Når solen står højt, åbner naturens skatkammer sig også. Grøntsager, bær og salater springer op af jorden og med deres søde smag, opleves sommerens varme for alvor.

Stik fingrene i jorden ved din nærmeste åbne gårdbutik og få oplevelsen af lækre madvarer, der smager af mere, ganske enkelt fordi du har set dem gå fra jord til bord. Del de gode madoplevelser med familien, vennerne og naboerne sammen med en kold sommerøl. Når grøntsagerne, frugterne og bærerne igen kommer fra sydligere egne til vinter, kan I sammen mindes smagen af dansk sommer med friske fødevarer.

Genoplev minderne

Den bedste måde at gemme minderne på kan være at lave en scrapbog, sommervideo eller feriealbum. Vær opmærksom på at dele og gemme minderne således at de kan genoplives, indtil sommerens solstråler igen rammer.