Diskussionen om hvorvidt e-sport er en sportsgren eller ej, er efterhånden lagt på hylden. Argumenterne for hvor meget det kræver både fysisk og mentalt af e-sportsudøverne at være de bedste, er ikke til at overse. Det betyder naturligvis, at der rundt om på landets teenageværelser er opstået mange fremtidsdrømme, der indeholder computerspil.

 

 

Hvor meget er for meget når det gælder computerspil?

Skællet mellem gammel og ung bliver meget tydeligt, når emnet falder på computerspil. For selvom e-sport er anerkendt som en sport, og e-sportsturneringer vises i TV, så er der stadig mange der ryster på hovedet når de unge, forsvinder ind på det mørke teenageværelser for at spille.

Mange voksne er bekymrede for, at de unge tager skade af at spille computer, og denne bekymring stiger kun i takt med, at de unge spiller mere. Men er der nogen grund til at være bekymret? Det er der stor uenighed om, hvis man kigger i de forskellige medier. Dog tyder meget på, at bekymringen om at børnene mister sociale evner, er unødig. De unge spiller nemlig ofte sammen i den digitale verden, hvilket ligefrem kan styrke deres sociale evner og deres samarbejdsevner. Derudover kræver mange computerspil, at gameren kan koncentrere sig og holde fokus i længere tid ad gangen. Mange har også kommenteret på, at de unges evner i skolen såsom engelsk- og danskkundskaber styrkes.

Øvelse gør mester – også indenfor e-sport

Det er ikke til at komme udenom, hvis du vil være den bedste til noget, så er du nødt til at øve dig. Det samme gælder indenfor gaming. Hvis du drømmer om at blive den næste store spiller inden for e-sport, så koster det mange timer foran computeren. Bliver du træt i øjnene og mister fokus, så kan en løbetur måske hjælpe. Fysisk aktivitet får hjernen til at frigive hormoner, der styrker din evne til at holde fokus og forblive motiveret. Derudover har en fysisk træt krop lettere ved at sidde stille i længere tid ad gangen.

En anden måde at blive rigtigt god, er at lære af andre. Der er jo ingen grund til at begå fejl, som allerede er begået af andre før dig. Derfor kan det være en rigtigt god ide at se online videoer, hvor folk spiller dine yndlingsspil, og at holde dig opdateret på hvad der sker i esport-ligaen. Det kan du for eksempel gøre ved at se e-sport livestream. Her kan du lære rigtigt meget ved at se, hvordan de helt store spiller, og håndterer de udfordringer de møder på deres vej igennem spillet.

Det rigtige udstyr gør forskellen

Du ved det godt, det rigtige udstyr betyder rigtigt meget, hvis du vil være god. Her tænker vi ikke på gamer stol med indbygget lyd, eller en mus med lys der skifter i takt med at spillet udvikler sig. For selvom lir og lys kan tilføre en masse til oplevelsen, så giver det ikke mening at game, hvis ikke basics er i orden. Med basics mener vi naturligvis, at der først skal være styr på, om computeren er stærk nok. Og om dit udstyr som headset lever op til dit behov, og at dine kabler er af en ordentlig kvalitet, så ikke de forringer oplevelsen. Skal du for eksempel koble computer og lydudstyr sammen, så kan det godt betale sig at undersøge, hvilke der er de bedste netværkskabler.