Når boligen trænger til en makeover, eller blot et enkelt rum har brug for lidt fornyelse, kan der være mange faktorer, der spiller ind, når man skal vælge møbler og andet tilbehør til indretningen. Alene rummets størrelse spiller en rolle, for eksempelvis møblernes størrelse og antal af møbler skal samtidig harmonere med rumarealet. Er der højt til loftet og langt mellem væggene, kan det betyde, at du skal se dig efter store prægende lamper, der kan hjælpe til med belysningen i det store rum. Eller er værelset knapt så stort, kan det være en idé at overveje få billeder på væggen, så det ikke får rummet til at tynge og se for proppet og rodet ud. Det handler om balance, men i sidste ende også om ens egen personlige stil.
Er du på udkig efter en ny lampe, hjælper vi dig her med at give en indsigt i, hvilken slags lampe, der kan udvide sin indsigt i indretningens verden.

Beton, messing og fjer – udvid din horisont i indretningen

Beton lampen
Betonlampen, og generelt beton, er kommet frem i indretningens rampelys, og den er i den grad blevet taget godt imod af danskerne. Alene den rå og skandinaviske stil, som mange efterhånden forsøger at gå efter, er beton med til at understrege den industrielle stil. Det gælder også for lamper. For med betonlampen kan du understrege en vis råhed og eksklusivitet i boligen, og som går godt sammen med andre farvekombinationer i rummet som fx jordfarver, blålige- og grønlige nuancer.

Messinglampen
Messing ser vi også mange steder og ikke kun på lamper. Tidligere var det mest i køkkenet, hvor den spillede en rolle med store massive gryder og pander lavet ud af messing. I dag kan messinggrejet i køkkenet stadig komme til sin ret, men vi ser det også andre steder i boligen som potteskjulere, armaturer og lamper. Messing er i sær dekorativ i form af lamper, hvor de både findes som loftslamper over et spisebord eller køkkenbord, eller som væglampe til natbelysningen.

Fjerlampen
Fjerlampen er forholdsvis ny i indretningsuniverset, men ikke desto mindre er mange vilde med den. Nogen vil måske mene, at den mest af alt hører hjemme på et børneværelse, hvor fjerlampen mest folder sig ud som en slags svævende sky. Fjerlampen kan dog også fryde andre rum i hjemmet som fx stuen, kontoret eller forældresoveværelset. Det handler om, hvorledes man indretter sig i resten af rummet, og et godt råd hertil er, at man forsøger at dekorere værelset omkring fjerlampen således, at der ikke bliver for mange materialer i brug på én gang. Er du blevet hug på fjerlampen, kan du følge linket her, og se de mange variationer af fjerlamper i forskellige farver og størrelser.