Det er altid noget af en omvæltning, når man skal flytte til en ny by. At København er sådan en stor by, hjælper heller ikke, og det kan være meget overvældende at flytte til byen uden at være forberedt.

Her kan du dog læse lidt mere om nogle gode råd til dig, der skal flytte til København, så du er klar og forberedt til flyttet.

Hav styr på de praktiske ting

Noget af det bedste, man kan gøre, inden man flytter, er at have styr på så mange praktiske ting som muligt.

Det kan f.eks. være at få styr på den offentlige transport, hvis man ved man kommer til at bruge den meget. Det kan også være ting i selve huset eller lejligheden. F.eks. internet og tv. Hvor er det billigst? Hvor er det hurtigst? Det kan være smart at undersøge inden man flytter.

Her kan du f.eks. læse om bredbånd priser. Så skal du ikke stresse over det, når I er flyttet ind.

Find ud af, hvor du kan finde viden

Det kan også være, der er nogle ting, man ikke kan forberede sig på endnu. Derfor kan det stadig være en god idé at vide, hvor man kan finde den viden man søger omkring byen. Det kan være en god guide til spisesteder eller f.eks. services, som du kan få brug for.

Besøg byen og området inden du flytter

Et sidste godt råd er at besøge byen inden du flytter. På den måde har du en lille idé om, hvor forskellige ting er, som supermarkeder eller parker osv. Så føles det heller ikke virkelig farligt eller nyt, og du kan nyde lidt af genkendelsens glæde. Det gælder især i København, der er så stor, at man godt kan blive overvældet af byen.