Er du slem til at tage bilen på arbejde, fordi det er lidt koldt udenfor, og din cykel er gammel og ubrugelig? Så er det bare med at få købt en ny cykel og komme en tur ud på jernhesten! Cyklen er det smarteste transportmiddel, hvis du bor tæt på byen og på dit arbejde, og der er så mange fordele, at de få minutters ubehag er det hele værd. Du hjælper nemlig både dig selv og miljøet, hvis du tager cyklen på arbejde!

Få et stærkere helbred!

En cykeltur gør faktisk mere for dit helbred, end man lige skulle tro. Selv en kort cykeltur på en kilometer hver vej kan gøre underværker, da du dermed mindsker risikoen for overvægtighed, diabetes, højt blodtryk og forhøjet kolestroroltal. Alle disse gavnlige effekter fås ved blot to kilometers cykeltur om dagen – der er i virkeligheden ingen grund til at lade være!

Vejret spiller naturligvis ind på din lyst til at cykle, og nuvel: Det er ikke altid særlig behageligt at hoppe på cyklen og være drivvåd på arbejdet. Her kan det dog hjælpe at købe en ny cykel, som du lettere og hurtigere kan trampe fra A til B. Der findes uendelige muligheder for billige cykler i butikker og på nettet, og din cykellyst vil helt sikkert stige i takt med, at dit helbred også bliver forstærket!

Gør noget for miljøet!

Du hører sikkert hele tiden, at det er voldsomt skidt for miljøet, at mange folk tager bilen på arbejde, når de egentlig ikke har nogen grund til det – og det har desværre hold i virkeligheden! Der udledes ufattelige mængder CO2 til atmosfæren, når vi sætter os behageligt til rette i vores bil, og det er denne unødige udledning af drivhusgasser, som er med til at sætte miljøet i fare. Hvis du vælger at være foregangsmand eller -kvinde og hopper på cyklen, så sparer du både miljøet og din pengepung for en ekstra regning. Du kan købe én af de mange billige cykler og suse lige forbi alle køerne i storbyen – det giver en sejrsrus og glæde, selvom selve cykelturen godt kan være træls i modvind indimellem!