De fleste danskere ser frem til sommerferien i flere måneder. Ofte har man ting, man gerne vil opnå i hverdagen, men som man ikke får gjort, fordi ’der ikke er tid’. Disse ting kan man med fordel gribe an i ferien, læs med herunder for gode råd til en fornuftig brug af de mange fridage.

Køb af bolig

Er man på udkig efter at købe fast hjem, kan man passende bruge sommerferien på dette. Det er ofte en langvarig proces, hvor man kigger på en del forskellige boliger, for at finde lige netop den bolig, som skal danne grundlaget for ens hjem. Det kan også tage tid i forhold til aftaler med banken, i forhold til hvordan et lån til bolig skal afdrages, hvis man ikke har pengene til udbetaling på forhånd. Har man ikke mulighed for at låne penge i banken, kan man også tage et pantebrevslån, og dermed sætte sin bolig som sikkerhed for lånet. Læs mere her.

Invester i din sundhed

Som nævnt i ovenstående afsnit, kan man i løbet af sommeren investere i bolig. Der er dog også en god idé at investere i sig selv og sin sundhed. Ferien er ideel for at komme i gang med de gode træningsrutiner, da man netop har tiden til det. Ideelt kan man lave aftaler med venner eller kæreste om at træne sammen, for at holde motivationen ved lige. Det samme gælder inden for sund kost. Her er det også en god idé at have en ven eller kæreste at lave mad sammen med, da det er noget sjovere at lave mad med nogen, end at lave maden alene.

Får man grundlagt en sund rutine, hvad angår mad og træning, vil man hurtigt kunne føle forandring i sin hverdag. Motionerer man regelmæssigt og spiser sundt, vil man være mere frisk og oplagt i sin hverdag. Føler man sig alligevel træt og uoplagt, på trods af en sund livsstil, kan det være grundet mangel på vitaminer. Det kan man enten få testet ved lægen, ellers kan man kortlægge sin livsstil, og derudfra vurdere, hvilke vitaminer der er høj sandsynlighed for, at man mangler. Når man har fundet ud af, hvad man mangler, kan man supplere sin kost med helsekost, for at være den sundeste version af sig selv. Læs mere her.

Kvit smøgerne

For en optimal sund livsstil er sund kost og motion ikke nok, er man ryger, bør man kvitte smøgerne. Det vil uden tvivl medføre en sundere og mere behagelig hverdag. Rygning er rigtig usundt, men det kan være svært at stoppe, hvorfor mange fortsat har denne last. De fleste finder tryghed i at tage en smøg i pressede situationer, fordi de finder det afslappende, men faktisk er rygning alt andet end afslappende, da det stresser kroppen. Ferien er ideel for rygestop, da man med mange fridage ikke vil have samme tendens til at føle sig presset til en smøg, som i hverdagens hast. Er man flere i vennegruppen, der ryger, kan man eventuelt stoppe sammen. På lige fod med sund kost og motion, er det nemmere at kvitte smøgerne, hvis man er flere, der gør det sammen. Dermed kan man hjælpe hinanden med at holde motivationen oppe, og der er derfor større chance for, at man faktisk overholder rygestoppet. Ferien er derfor ideel til at investere i alt fra sundhed til bolig, som man med fordel kan få styr på inden man påbegynder hverdagen igen.